Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ-ΓΚΟΥΦΑ: Yποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

 Πολλοί λοιπόν με ρωτούν..     Γιατί Άννα τώρα?? Γιατί συμμετέχεις τώρα στις εκλογές μ ένα ΚΙΝΗΜΑ που δεν έχει προοπτική εξουσίας.. Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα…  τώρα που δεν υπάρχουν μηχανισμοί και οι κομματικοί αβανταδόροι να  βοηθήσουν.. τώρα που ο κόσμος είναι οργισμένος.. τώρα που οι σύντροφοί σου σκεπτικοί παρακολουθούν τι συνέβη με την άλλοτε κραταιά παράταξή σου..
Αυθόρμητα απαντώ, χωρίς ίχνος δεύτερης σκέψης ή ενδοιασμού…
Μπροστά σε αυτό το τέλμα που βρέθηκε η παράταξή μου, να αφομοιωθεί απ’ την πιο σκληρή
δεξιά, να χάσει την ψυχή της, το όφειλα.. στον εαυτό μου, στους ανθρώπους που μαζί χρόνια και χρόνια πορευθήκαμε και αγωνιστήκαμε για τις αρχές και τις αξίες του Σοσιαλισμού, χωρίς να γευτούμε ή ν απολαύσουμε τα «καλά» της όποιας εξουσίας.. το όφειλα.. να πάρω μια δύσκολη απόφαση διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο. Το όφειλα σε όλους εσάς που αισθανθήκατε ότι υπονομεύτηκε το δικαίωμά σας να ακούγεστε και μου λέγατε κάτι πρέπει να γίνει.. Που νιώθαμε ότι ασφυκτιούσαμε, που νιώθαμε πολιτικά άστεγοι, που αγωνιούσαμε γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μας εξέφραζε πιά.. που ζητούσαμε κάτι να γίνει επιτέλους για να σταματήσει ο αφανισμός των αξιών μας από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν, μιλάνε για «διάσπαση».
Εμείς μιλάμε για λύτρωση. Μιλάμε για δημιουργική ρήξη.
Για να μπορούμε απ’την αρχή να συνθέσουμε τις δυνάμεις της προόδου, απ’την αρχή, απ’την βάση και στη βάση των αξιών μας, όχι με παιχνίδια κορυφής που δεν αφορούν κανένα.
Αυτό το νέο Ξεκίνημα  δεν είναι υπόθεση ενός.
Είναι υπόθεση πολλών. Πάρα πολλών. Όλων εμάς που βλέπαμε ότι η ηγεσία του αδιαφορούσε σε ένα το Πασόκ  μικρό, φοβικό εξαιτίας της συνεχόμενης και μεγαλύτερης ταύτισής του με την πιο σκληρή δεξιά των τελευταίων δεκαετιών.. Συγκυβερνούσαμε χωρίς κόκκινες γραμμές, ανεχθήκαμε κάθε λαϊκισμό κάθε ακροδεξιά πρακτική, επιτρέψαμε να εγκαταλειφθεί το μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόγραμμα και οι ριζοσπαστικού χαρακτήρα αλλαγές που ξεκίνησαν την περίοδο του 2009-2011.
Έκλεινε τα αυτιά της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην συρρίκνωση αυτή.. Δημιούργησε χωρίς να ρωτήσει κανέναν την Ελιά, και στο αίτημα των πολλών συντρόφων για ανασύνταξη και ανανέωση απάντησε με την δημιουργία της ΔΗΠΑΡ ερήμην των μελών τη βάσης του ΠΑΣΟΚ. Δεν αναρρωτήθηκε η ηγεσία για το φτωχό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το δικαιολόγησε με το να κατηγορήσει τους συντρόφους μας ότι πίσω απ’το παραβάν ψήφιζαν άλλα.. Όταν οι προσπάθειες της Ελιάς και της ΔΗΠΑΡ απέτυχαν ξαναθυμήθηκε η ηγεσία ότι υπάρχει και ένα ΠΑΣΟΚ και ξαναφόρεσε την ταμπέλα..
Πως μπορούσαμε να συνεχίσουμε ν ανεχόμαστε η παράταξή μας να έχει μια ηγεσία που αντί να πολεμά, συμπορεύεται με κάθε στρεβλή λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος.. Ήταν αυτός ο χώρος μας? Μπορούσαμε να δεχθούμε πως γίναμε παρακολούθημα του δεξιού αλλά και του αριστερού συντηρητισμού?  Όταν μάλιστα βλέπαμε πως δεν υπάρχει διάθεση ν αλλάξει κάτι?? Γιατί μας βόλευε η συγκυβέρνηση και μας αρκούσε το μοίρασμα υπουργείων και θέσεων Γενικών Γραμματέων?
Γι αυτό λοιπόν χρειαζόμαστε το ΚΙΝΗΜΑ.. ήταν επιτακτική η ανάγκη ενός δημιουργικού, πολιτικού, δημοκρατικού σοκ που θα έκανε τη δημοκρατική παράταξη να συσπειρωθεί και να συμβάλει δημιουργικά στην επανάκαμψη της Χώρας.
Τα νέα διλήμματα και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν θα απαντηθούν με βολικές διευθετήσεις και συνδιαλλαγές.
Χρειάζονται νέες πολιτικές προτάσεις, διαρκής σύγκρουση με το πελατειακό κατεστημένο, δημιουργική ρήξη με το κομματικό κατεστημένο, συνεργασία και συμμαχία με τα νέα κινήματα που οργανώνονται παντού στην υφήλιο – από το διαδίκτυο μέχρι την τοπική κοινωνία. Η κρίση μάτωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Είναι όμως και μια πρόκληση να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, για να οικοδομήσουμε τη χώρα σε γερά θεμέλια.
Από αυτήν την κρίση δεν θα βγούμε ένας ένας.
Από αυτή τη κρίση θα βγούμε, μόνο αν βγούμε μαζί.
Συλλογικά, με τον γείτονά μας, τον συνάδελφό μας, τον συμπατριώτη μας.
Εφόσον δουλέψουμε όλοι μαζί με συγκεκριμένο σχέδιο σε ένα ελληνικό πατριωτικό σχέδιο. Αυτό είναι το όραμα του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.
Απευθύνουμε σήμερα κάλεσμα συμμετοχής στο νέο πολιτικό φορέα των αξιών μας,το «ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Μας συνδέουν, μας ενώνουν κοινές αξίες με στόχο πάντα το δημόσιο καλό, τη διασφάλιση ελευθεριών, δικαιωμάτων, δημιουργικών δυνατοτήτων για την χώρα και τον πολίτη.
Όπως αξίζει σε ένα πραγματικό κίνημα Δημοκρατίας και Σοσιαλισμού για τη μετάβαση στη «Μεταπελατειακή Ελλάδα», την Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας. Ξεκινάμε με τις Εθνικές εκλογές και επεται η συνέχεια. Για όλα αυτά λοιπόν,
    Συμμετέχω στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί στη δημόσια ζωή της χώρας είναι αναντικατάστατος ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
   Συμμετέχω στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί νιώθω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να συμπορευθώ μόνο με τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι αναγνωρισμένος μαχητής και νικητής, υπηρέτης της Δημοκρατίας. Για να δώσουμε μαζί τις μάχες που περιμένουν να δοθούν και τα όνειρα που μπορούμε και πρέπει να κυνηγήσουμε.
  Συμμετέχω στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί η πολιτική διαδρομή μου των 38 και πλέον χρόνων, οι αξίες μου, η συλλογική μας ιστορία, η ευθύνη απέναντι στην παράδοσή μας, απέναντι στους νέους και στους παλιούς συντρόφους,  δεν μου επιτρέπουν να απουσιάσω από καμία μάχη με επικεφαλής τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου.
Συμμετέχω στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών για να συναγωνιστώ με τον Πολιτικό, τον Πολίτη, τον  Ηγέτη εκείνον που προσπάθησε όσο κανείς να εφαρμόσει περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια και λοιδορήθηκε όσο κανείς στον αγώνα του ν αλλάξει την Ελλάδα.
  Συμμετέχω στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών γιατί κάθε όνομα, κάθε πρόσωπο που συμπορεύεται μαζί μας είναι ένας ισχυρός συμβολισμός για το ποιοι είμαστε, που θέλουμε να πάμε, πως θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπου και όπως μας ζητηθεί, όπου και όπως μπορούμε να προσφέρουμε στη συμμετοχική δημοκρατία. Είναι τιμή μου να αγωνιστώ με τους συντρόφους στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις Κυκλάδες . Γνωρίζοντας καλά ότι κανένα μα κανένα προσωπικό όφελος δεν έχω να λάβω απ αυτή τη συστράτευση. Γιατί όπως είπε και ο σύντροφος Ξυνίδης, εκτός από καλοί σύντροφοι είμαστε και καλοί Κινηματίες.
  Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.. Οι αξίες μας, μας καλούν και πάλι.. ΠΑΜΕ .. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ..
ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ-ΓΚΟΥΦΑ
Συμβολαιογράφος
Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων
Με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών  


Δεν υπάρχουν σχόλια: