Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελία αθλητή που συμμετείχε στο "Ναξαθλον" ότι έγιναν ατασθαλίες και παραβίαση των κανονισμών προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος Ναξιώτης αθλητής

ο καταγγέλλων Μιχ. Πολυκρέτης
Μετάλιο με μέσο ....
Με την παρακάτω διαμαρτυρία – καταγγελία του ο κ.Πολυκρέτης Μιχαήλ του Βασιλείου διαμαρτύρεται για παραβίαση των κανονισμών διεξαγωγής του τριάθλου που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο με την επωνυμία "Νάξαθλον" το περασμένο Σάββατο 30 Αυγούστου 2014. Πιο συγκεκριμένα διαμαρτύρεται γιατί πολλοί αθλητές κατά την ώρα έναρξης της κολύμβησης ήταν ήδη μέσα στη θάλασσα (κατά τους κανονισμούς όλοι πρέπει να είναι εντελώς έξω από αυτή καθώς επίσης και γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου δεν υπήρχε κριτής σε "ευαίσθητο κομβικό σημείο", με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές, να επωφεληθούν δεόντως, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι
"κάποιοι κριτές ήταν συγγενικά πρόσωπα αθλητή αγωνιζομένου", γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και υποψίες. Καταγγέλλει μάλιστα επώνυμα κάποιον Ναξιώτη αθλητή ότι έχει κατακτήσει και στο παρελθόν (όπως και εφέτος) μετάλλιο με "παρόμοιες ατασθαλίες". Τέλος ζητεί τον την ακύρωση και τον αποκλεισμό του συγκεκριμένου αθλητή προς παραδειγματισμό.
Διαμαρτυρία – καταγγελία
Του
Πολυκρέτη Μιχαήλ του Βασιλείου
, εκπαιδευτικού, κατοίκου Βίβλου Νάξου, μέλους του Σ.Ε.Β.Α.Σ. Νάξου, με συνεχείς συμμετοχές στο «Νάξαθλο» από το 2009.

Προς:    
  1. Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., υπόψιν κ. Ναυπλιώτη Ιάκωβου
  2. Επιτροπή διοργάνωσης «Νάξαθλου» 2014
Κοινοποίηση:
  1. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, κ. Μαργαρίτη Εμμανουήλ
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
  3. ΝΑΞΙΑΚΟΣ Γ.Σ., υπόψιν κ. Σαντοριναίου Εμμανουήλ
  4. Σ.Ε.Β.Α.Σ. Νάξου, υπόψιν κ. Τσακωνιάτη Ευσταθίου
  5. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο., υπόψιν κ. Τομπά Πλάτωνα
  6. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΤΙΟΥ ΖΕΥΣ, υπόψιν κ. Τσάφου Στεφάνου
  7. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  8. κ. Σπανό Στέφανο


Κύριοι,
το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, στις 16:30΄, δόθηκε η έναρξη για τον 7ο κατά σειρά αγώνα τριάθλου στη Νάξο με την επωνυμία «Νάξαθλο».  Σε αυτό τον αγώνα συμμετείχα και εγώ στην ατομική διαδικασία.
Διαμαρτύρομαι για τα εξής:
  1. Πολλοί αθλητές κατά την ώρα έναρξης της κολύμβησης ήταν ήδη μέσα στη θάλασσα (κατά τους κανονισμούς όλοι πρέπει να είναι εντελώς έξω από αυτή.  Υπάρχει σχετικό βίντεο).  Η σχετική παρατήρηση του αθλητή Κοτσίνη Μόδεστου αγνοήθηκε.
  2. Τουλάχιστον ένας αθλητής, δυστυχώς επώνυμος, φορούσε φόρμα κολύμβησης, κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς του ΤΡΙΑΘΛΟΥ (άνισος ανταγωνισμός).
  3. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου δεν υπήρχε κριτής σε ευαίσθητο κομβικό σημείο, με αποτέλεσμα κάποιοι αθλητές, που δυστυχώς δεν διακατέχονται από τις αθλητικές αξίες της ευγενούς άμιλλας, επωφελήθηκαν δεόντως.  Επίσης, κάποιοι κριτές ήταν συγγενικά πρόσωπα αθλητή αγωνιζομένου, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και υποψίες.
  4. Ο ίδιος αθλητής, δυστυχώς Ναξιώτης, κατά το αγώνισμα της κολύμβησης, δεν διήνυσε όλη την απόσταση, σημειώνοντας χρόνο ιδιαίτερα προκλητικό 21:09΄΄, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία 45+, εξαπατώντας τους συναθλητές του, τους θεατές, και –προπάντων– κατήργησε τα αθλητικά ιδεώδη ντροπιάζοντας τη Ναξιακή κοινωνία και τη διοργάνωση.
Για όλα τα παραπάνω:
Ζητώ από εσάς να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου –έστω εκ των υστέρων– να διορθωθούν λάθη και ατασθαλίες.
Για τον προαναφερθέντα συναθλητή μου (του οποίου το όνομα είμαι δυστυχώς αναγκασμένος να αναφέρω) Στέφανο Σπανό, ζητώ: τον αποκλεισμό του από το «ΝΑΞΑΘΛΟ» και από κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση στο νησί μας για εύλογο χρονικό διάστημα.  Αυτό το θεωρώ αυτονόητο στο χώρο του αθλητισμού.  Εξάλλου, παρόμοιες ατασθαλίες στο παρελθόν τον βαρύνουν, χωρίς –δυστυχώς– κάποια επώνυμη καταγγελία.  Είναι αδιανόητο ένας αθλητής, και μάλιστα ο εμπνευστής της διοργάνωσης, να συνεχίζει να αγωνίζεται και να παίρνει το μετάλλιό του με αθέμιτο ανταγωνισμό.  ΝΤΡΟΠΗ!!
Η δέουσα αντίδρασή σας θα εξυγιάνει το ΝΑΞΑΘΛΟ αποτρέποντας παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Νάξος, 02 Σεπτεμβρίου 2014                                                         Πολυκρέτης  Μιχαήλ



Δεν υπάρχουν σχόλια: