Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απο τη δεκαετία του ΄80 στο σήμερα και στο δρόμο των επιτυχιών του Κυκλαδίτικου βόλεϊ

Προθέρμανση του Πανναξιακού στο
κλειστό του Νεωρίου (1986)
Μια συγκινητική επιστολή απο έναν εκ των πρωταγωνιστών του βόλεϊ στις Κυκλάδες, τότε που ξεκινούσε (δεκαετία του ΄80) με τις φιλότιμες προσπάθειες λίγων Κυκλαδιτών που αγαπούσαν το άθλημα. Ηταν η εποχή που στη Νάξο απο την αμμουδιά του Αη Γιώργη βρεθήκαμε στο γήπεδο "των ανέμων", του Γυμνασίου και στη συνέχεια στο κλειστό γυμναστήριο του Νεωρίου. Γιάννης Φραγκίσκος, Στέφανος Πρίντεζης, Ματθαίος Πετρόπουλος, Μανώλης
Αδελφουλάκος, Δημήτρης Κάτσαρης, Κυριάκος Τζιμπλάκης και πολλοί άλλοι μαζί με τον Δ. Κεσσίνη και τους αδελφούς Γιώργο και Χάρη Σιδερή φτιάξαμε την πρώτη ομάδα βόλεϊ της Νάξου, τον Πανναξιακό. 
Στη Σύρο δύο απο τις γνωστές μορφές στο χώρο του βόλεϊ ήταν ο Αντώνης και ο Νίκος Σολάρης. Να τι μας γράφει ο Αντώνης ...
"Πέρασαν τριάντα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η ιστορία του βόλεϊ ανδρών στις Κυκλάδες. Με μηδαμινές υποδομές και ελάχιστη εμπειρία από ανθρώπους που απλά αγαπούσαμε το άθλημα. Σήμερα έχουμε τρεις ομάδες στις Κυκλάδες που παίζουν στις κορυφαίες κατηγορίες ανδρών και γυναικών και έχουμε την χαρά να καμαρώνουμε πολλά παιδιά στις υποδομές των συλλόγων με την ελπίδα να στελεχώσουν τώρα ή στο μέλλον τις πρώτες ομάδες. Χάρηκα που βρέθηκα στο γήπεδο και φωτογράφισα την πρωταθλήτρια ομάδα του Πανναξιακού στις παγκορασίδες. Χαιρετισμούς σε όλους τους φίλους από την Νάξο, σας θυμάμαι πάντα.........και τον Χάρη, φυσικά......."
Αντώνης Σολάρης
 οι φωτογραφίες του Αντώνη Σολάρη απο την επιτυχία της ομάδας βόλεϊ παγκορασίδων του Πανναξιακού













Δημοσίευμα του Naxos fan:
Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι παγκορασίδες του Πανναξιακού
Οι παγκορασίδες του Πανναξιακού επικράτησαν χθες το απόγευμα με 3-0 σετ του Φοίνικα Σύρου, μέσα στο "Δημήτρης Βικέλας" και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Κυκλάδων.
Παρ' όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν την φετινή χρονιά, από τις αλλεπάλληλες αλλαγές προπονητών και την αναλγησία - αδιαφορία του πυρήνα της διοίκησης, οι....νεαρές αθλήτριες του Πανναξιακού κατάφεραν με την επιτυχία τους να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που μέχρι σήμερα τις αμφισβητούσαν και αντλούσαν αυταρέσκεια από την λάμψη και την προβολή της μεγάλης ομάδας.
Ο σπόρος που φύτεψαν πριν από μερικά χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις, οι προπονητές και όλοι όσοι ασχολήθηκαν και είχαν το όραμα να δημιουργήσουν σχόλη βόλει στη Νάξο χτίζοντας από τα θεμέλια ακαδημίες, αποδίδει ακόμα καρπούς.
Συγχαρητήρια στα παιδιά, το μέλλον τους ανήκει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: