Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων για "παράτυπη" εκδήλωση ιδιωτών σε Δημόσιο Σχολέιο

ΘΕΜΑ: Παράτυπη εκδήλωση ιδιωτών στο Δημόσιο Σχολείο
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ιδιώτες διοργανώνουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου εκδήλωση στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα με θέμα «Επαγγελματικό προσανατολισμό νέων». Η παραχώρηση του σχολικού χώρου είναι παράτυπη αφού δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Συγκεκριμένα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν ενημερώθηκε ποτέ για σχετικό αίτημα ώστε να υποβάλει την εισήγησή της και ρωτάμε από ποιους δόθηκε κρυφά η άδεια για χρήση του χώρου στους ιδιώτες?

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι στις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού η οποία παράγει σοβαρό και υπεύθυνο έργο για την ενημέρωση των μαθητών μας, χωρίς να εξυπηρετεί συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα αυτή η παραχώρηση γίνεται τη στιγμή που ταβάνια γκρεμίζονται στα σχολεία μας και κινδυνεύουν μικροί μαθητές, τη στιγμή που μαθητές δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές, τη στιγμή που δεν υπάρχουν πετρέλαιο και αναλώσιμα στα σχολεία μας τη στιγμή που η μεταφορά των μαθητών είναι στον αέρα, τη στιγμή που διαλύεται η δημόσια παιδεία,
Αντί να παραχωρείται  δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Η  ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων απαιτεί:
Την άμεση ακύρωση της παράτυπης ιδιωτικής εκδήλωσηςστο Δημόσιο Σχολικό Συγκρότημα του Μάννα.
Έξω τα ιδιωτικά συμφέροντα από τα σχολεία.

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος
*
Ο Γενικός Γραμματέας

          
Π.Παπαμιχαήλ




Λ. Τσιομπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: