Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ένταξη Έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν δύο έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Θηρασιάς, με προϋπολογισμό 2,28 εκ € και φορέα υλοποίησης την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης 6 χλμ. και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Θηρασιά, που θα εξυπηρετούν τους οικισμούς Μανωλά και Ποταμού, στους οποίους διαμένει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Εγκατάσταση επεξεργασίας και έργα διάθεσης λυμάτων Δονούσας με προϋπολογισμό 2 εκ. € και φορέα υλοποίησης επίσης την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ Η πράξη αφορά στην κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του οικισμού Σταυρού της Δονούσας, εντός
οικοπέδου 5,8 στρ., στην περιοχή Λαγκάδα. Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης μέχρι τη θέση της ΕΕΛ έχουν ήδη κατασκευαστεί. Τα δύο έργα συμβάλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος των αναπτυσσόμενων αυτών νησιών της Περιφέρειας.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: