Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μετά τις καταγγελίες και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό παραβάσεων στη Νάξο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Πουσαίου με το Σωματείο Χειριστών

Συνάντηση  κ. Πουσσαίου με Πανκυκλαδικό Σωματείο Χειριστών
Τη διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, έλαβαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Πανκυκλαδικού Σωματείου Χειριστών, σε συνάντηση που είχαν αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Οι χειριστές μηχανημάτων έργων ενημέρωσαν τον κ. Πουσσαίο για το τεράστιο πρόβλημα που προκαλείται από την παράνομη εργασία, καθώς παρατηρείται να εργάζονται χειριστές χωρίς νόμιμη άδεια, ενώ ακόμα και τα μηχανήματα έργου δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες ή ασφάλεια.
Ο Αντιπεριφεριάρχης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με κάθε τρόπο και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει άμεσα έλεγχος όλων των μηχανημάτων αλλά και των χειριστών που εργάζονται σε δημόσια έργα ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητά τους.  Στις καταγγελίες τους μάλιστα οι νόμιμοι χειριστές κάνουν λόγο για ποσοστό παραβάσεων ύψους 70%  στη Νάξο.
 Όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος ειδικά κλιμάκια σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (επιθεώρηση εργασίας, αστυνομία, εφορία κ.ά.) θα πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους απαιτούμενους ελέγχους έτσι ώστε να εξαλειφθεί η παράνομη εργασία. Επίσης θα σταλεί έγγραφο προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων έτσι ώστε να ενημερωθούν για τη νόμιμη και ασφαλή χρήση όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: