Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

 Σε μια λιτή από κάθε άποψη τελετή, το ΔΑΚ Νάξου τίμησε όλους τους διατελέσαντες προέδρους του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. από το 1960 μέχρι σήμερα. Στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάξου, ο πρόεδρος κ. Αρτέμης Μαργαρίτης και τα μέλη της διοίκησης του ΔΑΚ προσκάλεσαν για να τιμήσουν όλους τους διατελέσαντες προέδρους του αθλητικού σωματείου, που για 50 χρόνια προσφέρει τη δυνατότητα στη νεολαία του νησιού να αθλείται και στους φιλάθλους θέαμα και συγκινήσεις.
Ο Στρ. Φουτάκογλου πρόεδρος πριν 20 χρόνια του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ μιλάει για την ιστορία του σωματείου απο την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
 Ο Πανναξιακός ιδρύθηκε το 1960 ύστερα από συγχώνευση των σωματείων Ολυμπιακός Νάξου και Απόλλων. Ο πρώτος πρόεδρός του ήταν ο εμπνευστής της συγχώνευσης Βασίλης Εμμ. Τζανίνης, ο οποίος δεν ζει πια.  Εκτός από τον πρώτο και οι Μιχάλης Ελευθερίου, Μανώλης Μπάκαλος, Κώστας Κατσαγάνης, Νίκος Γεωργακόπουλος ήταν οι διατελέσαντες πρόεδροι που έφυγαν από τη ζωή και κατά συνέπεια συγγενείς τους παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες. Βραβεύτηκαν επίσης οι κ.κ. Χρήστος Δημέας, Κώστας Λατίνας, Αντώνης Ξαγοράρης, Βασίλης Βαλληνδράς, Κώστας Καπίρης, Γιάννης Βαθρακοκοίλης, Νίκος Κάβουρας, Κώστας Παγώνης, Σταμάτης Σφυρόερας, Στράτος Φουτάκογλου, Γιάννης Ελευθερίου, Μιχάλης Μαϊτός, Μιχάλης Καραπάτης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μαργαρίτης, Χάρης Μπίτσιος, Νίκος Βαφίας, Δημήτρης Βελώνης και Γ. Βαθρακοκοίλης. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους προσκληθέντες δεν παρευρέθησαν, η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να ανασκαλευτούν μνήμες από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ιστορικού σωματείου της Νάξου, μέχρι σήμερα.

Ο Κώστας Μπανακάκης εγγονός του αείμνηστου Κώστα Κατσαγάνη που είχε διατελέσει πρόεδρος του Πανναξιακού πριν το 1980. Τρείς γεννιές βρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 50χρονα του ιστορικού σωματείου της Νάξου
Στην εκδήλωση παρευρέθη επίσης και τιμήθηκε ο βετεράνος αθλητής κ. Δημήτρης Περιστεράκης, του οποίου το όνομα φέρει το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου. Μία ακόμη ξεχωριστή βράβευση ήταν αυτή του Ηλία Χατζηαλεξίου, ο οποίος προσέφερε πολλά στο Ναξιακό ποδόσφαιρο πριν και μετά την ίδρυση του Πανναξιακού.
 Αρκετοί ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι του Ναξιώτικου σωματείου παρακολούθησαν την εκδήλωση, όπως επίσης και οι Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές, π. Κωνσταντίνος Κύλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Χάρης Λάμπου –Διοικητής του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης- ιατρός και Γιώργος Γκούφας –Περιφερειακός Σύμβουλος. Της εκδήλωσης προηγήθηκε φιλικός αγώνας μπάσκετ.
Στο σύντομο  χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μαν. Μαργαρίτης υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για τον αθλητισμό και την νεολαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: