Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ
Νομαρχιακή  οργάνωση Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ  ΜΑΣ… 
Ως πολιτική οργάνωση νεολαίας στο Νομό Κυκλάδων εκφράζουμε δημόσια το σεβασμό στους  αγωνιστές του Πολυτεχνείου, εκφράζουμε το θαυμασμό προς εκείνη τη Γενιά που δεν δίστασε να αναμετρηθεί με τους δικτάτορες που είχαν υποτάξει το τόπο μας.
Εκείνη  η Γενιά, με τον αυθορμητισμό που  διέπει τη νεολαία, με το πείσμα και  το ατίθασο πνεύμα, με την αγνότητα των προθέσεων της και κυρίως με το όνειρο μιας Ελεύθερης και Δημοκρατικής Ελλάδας κατάφερε να συμπαρασύρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η εξέγερση των φοιτητών και η κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής ήταν η σπίθα που προκάλεσε τη πυρκαγιά, ήταν η αρχή του τέλους ενός απάνθρωπου και αντιδημοκρατικού καθεστώτος.
Σήμερα, 37 χρόνια μετά, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία σήμερα μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας για τους νέους, κίνητρα για τους νέους, ΕΛΠΙΔΑ στους νέους. Παιδεία δημόσια και δωρεάν και όχι οικονομική αιμορραγία των γονιών για να κερδίσουν τα παιδιά τους το εισιτήριο στη γνώση. Δημοκρατία με διαφάνεια είναι το παλλαϊκό αίτημα της κοινωνίας μας σήμερα. Διαφάνεια στα δημόσια πράγματα και στη πολιτική ζωή του τόπου. 
Ως νέοι, απευθύνουμε στους νέους του  Νομού μας κάλεσμα Συμμετοχής και όχι Αποχής στις δημοκρατικές διαδικασίες όπως είναι οι Εκλογές. Με τη ψήφο, με τη δράση μας με τη συμμετοχή μας ίσως να αλλάξουμε κάτι ίσως και τίποτα. Με την αποχή σίγουρα δεν θα αλλάξουμε τίποτα.
Ο γραμματέας 
Γιάννης Λιγνός
Τηλ. Επικ. 6974932989

Δεν υπάρχουν σχόλια: